Brunch la fermă

#deweekend #weekendideas

Ce fain este să nu fie nevoie să găteşti, să nu te trezeşti chiar cu noaptea în cap şi să ai timp pe îndelete să te bucuri de o companie plăcută şi relaxare …

Pentru unii poate părea un vis, dar … ta-da … pentru 28 eur /adult, respectiv 2 eur/an din vârsta copilului (are copilul 2 ani, dai 2 x 2 = 4 eur; are 9 ani, dai 2 x 9 = 18 eur) obții 3 ore de „Genuss Frühstück”, adică un brunch cu mâncare bună, pâine proaspătă despre care am aflat că este făcută la fermă, băutură de varii feluri: cafea, ceai, suc de mere de la ferma lor, alte sucuri, chiar băuturi alcoolice gen schnaps, prăjituri obținute din produse locale, etc etc.

Ferma oferă posibilitatea de cazare, campare, mic dejun, operează pe post de cafenea dar şi ca „Besenwirtschaft„. Acesta din urmă este un fel de bar privat, deschis de către producătorul de vin de îndată ce noul vin a fermentat şi este gata de băut. Se găseşte în zonele vinicole din Germania sub diverse denumiri. Ca semn că barul este deschis, la intrare este plasată o mătură (Besen şi de aici denumirea Besenwirtschaft) sau un buchet de flori este agățat desupra intrării (Strauß şi de aici denumirea Straußwirtschaft).

Pun câteva poze mai jos cu ceea ce ne-a oferit nouă cornul abundenței locale:

Noi am beneficiat de intervalul 9:30-12:30 la ferma Steffelin.

Copiii şi-au găsit o trambulină şi o căsuță în copac şi s-au bucurat tot timpul acesta, desigur şi noi cu ei, că am stat la poveşti cu prietenii noştri fără prea multe întreruperi (a se menționa vârstele pruncilor: 8, 7, respectiv 4 ani, pentru a se înțelege motivul bucuriei de a avea linişte … în special pentru ai noştri prieteni 😊).

Merită, enjoy!

This Post Has 2 Comments

  1. Geo

    Indeed, companie plăcută și relaxare 🙂

Lasă un răspuns