Târgul din Freiburg – cel mai mare târg de Crăciun din Pădurea Neagră

Am început să povestesc despre târgurile de Crăciun. Perioada aceasta de poveste dinainte de Crăciun ne îmbie la drumeții pe poteci luminate cu leduri multicolore, la plimbări prin oraș sau pădure la timp de seară, când amurgul permite luminii artificiale să-și facă simțită prezența.

Din lista târgurilor top 5 din Pădurea Neagră, am bifat intrarea a doua: despre experiența drumeției prin pădure pe întuneric, cu ceai cald și chef de aventură am povestit în postarea despre târgul de Crăciun din Ravennaschlucht (canionul Ravenna) din Schwarzwald (Pădurea Neagră).

Acum povestesc un pic despre târgul de Crăciun din capitala zonei Schwarzwald și anume Freiburg. Față de Ravennaschlucht Weinachtsmarkt nu e chiar departe și nici față de cazarea pe am găsit-o cu greu. Cererea de cazare a fost foarte mare și prețurile pe măsură. Astfel o noapte de cazare depăşea ușurel aproximativ 200 eur/noapte. După căutări asidue am găsit o cazare rezonabilă la preț și frumușică. Detalii aici. Poze aici:

Cazarea din Furtwangen: cabana ierburilor.

Am pornit duminică dimineață la vizitat târgul din Freiburg. Oraș mai mare, ușor aglomerat, cu număr sporit de rromi fără adăpost care stăteau zgribuliți în saci de dormit la intrarea în C&A.

Târgul a devenit din ce în ce mai aglomerat după ora 13:00, tot omul ieșind în oraș la un Wurst și un Glühwine (vin fiert).

Găsești de toate în târg. Câteva poze cu ce am selectat noi:

Şi catedrala din Freiburg ne-a ademenit să o vizităm:

Iar copiii puteau participa la o căutare de comori (Schatzsuche) în catedrală:

Când am fost noi în zonă?

Explorează şi alte postări: file de călătorie aici, descoperă poveşti aici sau rime la comandă aici sau descoperă publicațiile mele aici.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns