Târgurile de Crăciun, bucuria iernii: canionul Ravenna din Pădurea Neagră

Cum vine iarna, cum apar târgurile de Crăciun îmbietoare, vesele și forfotitoare. Ieșirea din pandemie ne lasă o libertate pe care nu am mai încercat-o de trei ani. Tot omul își dorește să iasă din casă, să vadă luminițe, brazi, ornamente, bunătăți și oameni fericiți.

Târguri vesele de Crăciun

Noi nu suntem excepția, așa că am fost în weekend să bifăm două târguri excepționale de Crăciun, cele recomandate a fi cele mai faine din Pădurea Neagră (Schwarzwald). Aici o listă cu top cinci târguri de Crăciun în Schwarzward.

Primul a fost Ravennaschlucht Weinachtsmarkt, sub viaductul din mijlocul pădurii. Arată de basm. Rezervări numai online. Calea de acces este sau cu mașina (locurile sunt limitate spre inexistente online), sau cu autobuze care pleacă din/spre 3-4 locuri turistice mari (cu recomandarea ca acolo să se ajungă cu trenul, fiind foarte aglomerat) sau pe jos (opțiune care nouă ni s-a potrivit cel mai bine).

Se recomandă o vizită de 2 ore. Dacă vii cu autobuzul ești forțat să pleci după 2 ore, altfel rămâi fără transport. Pe bilet scrie clar ora de venire și de plecare. Dacă vii pe jos nu au cum să controleze, dar nouă ne-a luat cam 1 oră jumate.

Ravennaschlucht Weinachtsmarkt

Este frumos să vii pe înserat, să vezi luminițele multicolore. Multe grupuri de americani s-au organizat cu torțe aprinse. Este spectaculos.

Grupuri cu torțe spre târg

De anul trecut am târgul pe lista de vizitat, dar s-a închis în ultimul moment din motive de reguli Covid.

Noi am fost cu lanterne, haine groase și ceai cald în rucsac. Drumul prin pădure durează între 30 min-1 h dus și tot cam atât întors, poate ceva mai mult fiindcă se urcă. Am plecat din Hinterzarten din parcarea mare, plină și ea, pe drumul de iarnă prin Löffeltal.

La dus am tot coborât, la întoarcere am tot făcut pauze de ceai cald.

A fost o experiență tare faină. Traseul prin pădure pe întuneric a fost highlight-ul expediției. La intrarea în Hinterzarten apar felinare pe traseu. Cu zăpadă și ninsoare a fost feeric.

Oboseala s-a simțit la final. Ștrumful a început să cedeze. A fost un ștrumf munțoman și foarte puternic. Nu am întâlnit mai mult de cinci copii pe traseu. Respect ștrumfului, scuze, pokemonului 😄

Recomandăm cu drag.

Alte poze faine:

Când am fost noi în zonă:

Explorează şi alte postări: file de călătorie aici, descoperă poveşti aici sau rime la comandă aici sau descoperă publicațiile mele aici.

This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns