Pregătiri de Halloween

Cum ne pregătim de Halloween?

Anul acesta noi vom încerca ceva nou.

În afară de cioplitul dovlecilor vom merge în vizită la prietenii noștri din Bamberg și vom petrece acolo Halloween-ul. Ni s-a propus ca cei mici să meargă costumați să adune dulciuri de prin vecini. Nu știam că acest obicei văzut mereu prin filmele americane ar avea succes și în Germania. Între timp am aflat și detalii despre originea și scopul acestui „trick or treat”. Detalii aici. O experiență interesantă pe care o așteptăm cu nerăbdare.

Experiență foarte faină. Am vizitat Bamberg, Playmobil și Nuremberg.

Avertisment pentru Playmobil: dacă mergeți toamna și e răcorică, încercați să evitați plutele și podurile mobile. Riscați să stricați cheful familiei și să plecați uzi, cu copiii plânși și jumătatea nervoasă. Pentru ceilalți participanți și vizitatori experiența va fi una amuzantă. Chicotelile vor contribui sau nu la starea subit proastă a tuturor membrilor familiei. Și chiar așa: peste ani și ani, această întâmplare, dacă nu traumatizantă, se va transforma într-o amintire amuzantă. Ar fi drăguț dacă alți vizitatori s-ar oferi să vă trimită vouă, protagoniștilor, înregistrarea … desigur, cu cele mai bune intenții, fără sarcasm

Pe scurt: tatăl, plin de elan, tâșnește pe micuța platformă care îi susținea în echilibru pe cei doi fii: băiatul mare cam 10 ani, cel mic în jur de 5 ani. Pluta a vrut să coopereze, dar nu a reușit să rămână în echilibru cu masa mică a băieților așezată central și cu masa dublă a tatălui exercitată cu forță pe unul dintre colțuri. Astfel tatăl ajunge în apă până la genunchi și răstoarnă și baiatul de 5 ani în apă. Băiatul mare scapă neatins. Băiatul mic plânge de ne rupe sufletul. Sperăm că părinții vor reuși să îl liniștească și nu va rămâne cu traume. Cheful familiei este distrus. Noroc că mama are schimburi pentru cel mic. Tatăl părăsește scena ud leoarcă. O doamnă a asistat la tot evenimentul și se oferă să le trimită înregistrarea.

Nu degeaba zicala: „cu răbdarea treci marea”.

Poze din parcul tematic Playmobil:

De Halloween: dimineața am sculptat dovleci, apoi am lăsat copiii cu prietenii noștri să fie plimbați pe la toți vecinii și să adune „dulciuri” iar noi am profitat de ocazie să vizităm Nuremberg-ul.

Copiii au învățat o poezioară și pot spune că au adunat exagerat de multe dulciuri. Apoi au dormit duși și fericiți, deoarece au colindat intens și au primit răsplată pe măsură.

Răsplată pe măsură

Ce am făcut oare anii trecuți? Anul trecut am făcut drumeția din Schömberg. Vezi aici o cazare inedită.

Acum doi ani am asistat la cioplitul dovlecilor la noi acasă cu prietenii noștri din Markdorf. Vezi aici rezultatul muncii copiilor:

Dovleci Halloween 2020

Explorează şi alte postări: file de călătorie aici, descoperă poveşti aici sau rime la comandă aici sau descoperă publicațiile mele aici.

Lasă un răspuns